Haberler

26 Kasım 2014 Çarşamba

Test - Volkswagen Polo 1.2 TSI Comfortline DSG

VW’nin B segment temsilcisi Polo, ilk kez 1975 yılında yollara çıktı. 2009’da beşinci nesli tanıtılan araç geçtiğimiz aylarda makyajlanarak güncel görünümüne büründü. Makyaj öncesi model 2010 yılında Dünyada Yılın Otomobili (WCOTY) seçilmişti.

VW Polo 1.2 TSI Comfortline DSG Tasarım
 VW gibi model yenilemelerinde bile tutucu davranan bir markanın makyajla otomobile bambaşka bir kimlik kazandırması beklenemezdi. VW Polo’nun makyaj operasyonu da bizi şaşırtmadı. Aracın dış tasarımında değişenleri bulmak için sağlam bir hafıza ve dikkat gerekiyor. Tamponda, ızgarada ve farlarda ufak değişimler yaşanmış. Radyatör ızgarasında yer alan kromajlı alan en alta taşınmış. Tamponun çizgileri keskinleştirilmiş. Farların genel çizgisi aynı kalırken iç kısmında değişiklikler yapılmış. Yan tasarımda makyaj öncesi ile bir farklılık bulunmuyor. Arkaya geçtiğimizde deseni değiştirilmiş stoplar göze çarpıyor. Arka sis farı ve reflektör de tamponun alt köşelerine konumlandırılmış. Bu yerleşim geri park manevralarında kaldırıma çarpma ve bu parçaların zarar görme riskini artırıyor. VW Polo, 3972 mm uzunluğa, 1682 mm genişliğe ve 1453 mm yüksekliğe sahip. Uzunlukta makyaj öncesi modele göre 2 mm artış olmuş. Ama bu tamamen tamponların değişiminden kaynaklı.

VW Polo 1.2 TSI Comfortline DSG İç Mekan
 İç mekandaki değişimler de kısıtlı ama en azından sıradan gözler tarafından fark edilebiliyor. Direksiyon simidi yenilenmiş ve altı düz olan bir model seçilmiş. Direksiyon üzerinde aracın pek çok sistemini kontrol eden kumandalar mevcut. Ama ne yazık ki baz donanımda bu kumandalar bulunmuyor. Malzeme kalitesi sınıfına göre iyi. Fakat mucize beklenmemeli. Orta konsola dijital bir ekran konumlandırılmış. 5 inçlik bu ekran biraz küçük kalmış ama çözünürlüğü yeterli. İç mekanda göz konusunda Polo bonkör davranmış. Vites kolunun önündeki iki bardaklığın arkasında da büyük bir alan bulunuyor. Ayrıca kapı cepleri de geniş ve kullanışlı. Ön ve arkada sunulan diz ve baş mesafesinde değişim yok. Sınıf standartlarını karşılıyor. Araç 280 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Bu hacim makyaj öncesi modelden farksız.

VW Polo 1.2 TSI Comfortline DSG Motor
 Otomobilin motor kaputunun altında, Polo’da ilk kez  sunulan bir motor görev yapıyor. Daha önce VW Grubu’nun pek çok modelinde kullanılan 1.2 litrelik turbo beslemeli TSI motor artık Polo’da da satın alınabiliyor. Bu motor 4800 devirde 90 PS güç, 1400 devirde itibarense 160 Nm tork üretiyor. Aracın gücü 7 kademeli DSG şanzıman ile ön tekerleklere iletiliyor. 0’dan 100 km/s hıza 10.8 saniyede ulaşan VW Polo’nun son hızı ise 184 km/s. Fabrika verilerine göre karma kullanımda 4.7 litre tüketen araç ile biz sakin kullanımda 5.8 litrelik ortalama yakaladık. Ancak biraz performanslı kullanmaya başlandığında tüketim değerleri kolaylıkla 8 litre civarına yükseliyor.

VW Polo 1.2 TSI Comfortline DSG Konfor & Yol Tutuş
 VW Polo, segmentinin iyi yol tutan otomobillerinden birisiydi. Ancak hiçbir zaman Ford Fiesta kadar dinamik olamamıştı. Makyajla birlikte bu konuda bir değişim olmamış. Araç yere sağlam basıyor ve direksiyonun tepkileri yerinde. Makyaj öncesinde tüm versiyonlarda standart olarak sunulmayan ESP sistemi artık tüm donanım seviyelerinde bulunuyor. Yoldan gelen sert darbeler iç mekanda hissediliyor. Bunun haricinde konfor düzeyi ise sınıf standartlarında.

VW Polo 1.2 TSI Comfortline DSG Güvenlik

 Volkswagen Polo, beşinci jenerasyonu ile girdiği EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldızla ayrıldı. Polo’da sürücü ve yolcu hava yastığı standart olarak sunuluyor. Makyajlı modelinse ayrı bir katılımı bulunmuyor.











VW Polo 1.2 TSI Comfortline DSG Teknik Özellik


Motor:1.2 TSI 
Motor Hacmi:1197 cc 
Silindir Adedi:4 
Maksimum Güç:90 PS 4800 d/d 
Maksimum Tork: 160 Nm 1400-4000 d/d 
Performans  
 0-100 km/s Hızlanma10,8 s
 Maksimum Hız:184 km/s
   
Frenler  
 Ön:Hava Kanallı Disk
 Arka:Disk
   
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi  
 Şehir İçi:5,8 lt
 Şehir Dışı:4,1 lt
 Karma:4,7 lt
 Test:5,8 lt
 CO2 Emisyonu109gr/km
Boyutlar  
 Uzunluk:3972 mm
 Genişlik:1682 mm
 Yükseklik:1453 mm
 Dingil Mesafesi:2470 mm
 Bagaj Hacmi:280 lt
 Yakıt Depo Kapasitesi:45 lt
 Boş Ağırlık:1139 kg
 Lastik Boyutu:215/40 R 17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder