Haberler

14 Nisan 2014 Pazartesi

Test - Suzuki SX4 S-Cross 1.6L GLX - Ah O Fiyat Olmasa

“Yaşam Tarzı” sloganı ile yollara çıkan Suzuki SX4 S-Cross, 2013 yılının Eylül ayından itibaren otomobil severler ile buluşmuştu. 3 farklı donanım seçeneği bulunan Suzuki SX4 S-Cross, motor seçeneği olarak ise 1.6 litre benzinli ve dizel motorları kullanıcıya sunuyor. 4x2 ve 4x4 çekiş sistemini hem dizel hem de benzinli motorda sunan model, dizel otomatik kombinasyonu isteğinize ise olumsuz yanıt veriyor.

Tasarım
Model tasarım anlamında iddialı değil. Ancak geniş farlar ve ön ızgara otomobilin güçlü görünmesi sağlıyor. Aracın dört bir yanını saran siyah plastik detaylar ise aracın arazi karakterini ön plana çıkarmış. Ön ızgarada ve sis farlarının kenarlarında kullanılan krom parçalar hoş. Ancak bunların kapı altlarında ve tampon kenarlarında kullanılması abartı olmuş. Yan bölümde boylu boyunca uzanan keskin hatlar göze çarpıyor. 17 inç hafif metal alaşımlı jantlar ile de otomobilin sporcu ruhu ortaya çıkarılmak istenmiş. Bu jantı beğenmezseniz farlı olarak iki jant seçeneği daha size sunulmuş. Arka bölümde stoplar bagaj kapağı üzerine uzatılarak bütünlük sağlanmış. Marka ve model yazılarının krom renkte yazılması hoş olmuş. Ancak yine tampon kenarlarında ve bagaj kapağının alt tarafında kullanılan krom detaylar abartıya kaçıldığının göstergesi. Aracın boyutlarına baktığımızda Suzuki SX4 S-Cross; 4300 mm uzunluğa, 1765 mm genişliğe, 1575 mm yüksekliğe ve 2600 mm aks mesafesine sahip.

İç Mekan
Otomobilin içerisinde son derece sade bir iç mekan bizleri karşılıyor. Neredeyse tüm kumanda ve işlev tuşları birbirini tamamlamış ve uyumlu. Deri direksiyon ve koltuklar iç mekanın kalite algısını arttırmış. Ergonomi anlamında modelde sıkıntı yer almıyor. Direksiyon üzerindeki tuşlar birçok işlev konusunda size yardımcı oluyor. Malzeme kalitesi ve işçilik başarılı. Ön konsolun üst bölümünde yer alan müzik sistemi ses kalitesi iyi. Havalandırma ve klima performansının da başarılı olduğunun altını çizmek gerekir. Müzik sistemi ve havalandırma çalışma performansı konusunda başarılı ancak görsel olarak demode gözüküyor. Ek olarak sistemlerin ekranlarında yer alan plastik yüzey güneşli havalarda bu bölümün okunmasını zorlaştırıyor. Eşya gözü konusunda model vites önünde ve kapı kenarlarında birçok alan sunmuş. Ancak iki koltuk arasında sunulan gözler konusunda biraz zayıf kalmış. Önde ve arkada sunulan alan başarılı. Baş mesafesi ve diz mesafesi konusunda hiçbir sıkıntı yer almıyor. Ayrıca çift bölmeli açılabilir sunroof iç mekanı ferah kılmış. Model, 430 litrelik bir yükleme alanını kullanımınıza sunuyor.

Motor
Test konuğumuz olan model 1.6 litre dizel motora sahip. 1598 cc olan bu motor 3750 d/d’de 120 Hp güç, 1750 d/d’de ise 320 Nm tork değeri sunuyor. Bu değerler 1305 Kg ağırlığındaki Suzuki SX4 S-Cross’a 13 saniyelik 0-100 Km/s hızlanma sunarken maksimum 175 Km/s bir hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre yakıt tüketim değeri de 4.6 litre olarak belirlenmiş. Bu ünite yüksek tork değeri ile alt devirlerde de güç ihtiyacınıza cevap veriyor. Ekonomi konusunda da oldukça başarılı olan model ile sakin kullanımlarda 5 performanslı kullanımlarda ise 7.4 litrelik değerler elde ettik.

Konfor & Yol Tutuş
Araçta orta sertlikte süspansiyonlara yer verilmiş. Bu sistem size konfor konusunda yardımcı oluyor. Hafif arazi kullanımlarında da konfor çıtasını aşağı düşürmüyor. Deri koltuklar konforu arttırsa da uzun yolculuklarda terleme yapabiliyor. Model kabin içine motor ve rüzgar sesini alıyor. Virajlarda orta sertlikteki süspansiyon size sınırlı düzeyde yardımcı oluyor. Yüksek yapısı sebebiyle de gövde salınımı yapabiliyor. Çok zorladığınızda da ilk kaymayı önden gerçekleştiriyor. Araçta ESP sistemi standart olarak sunuluyor.

Güvenlik

Çarpışma esnasında kabini sağlam kalan model sürücü göğüs kafesi ve sağ kaval kemiği dışındaki tüm uzuvlarına maksimum koruma sağlarken, yolcunun ise göğüs kafesi ve sol kaval kemiği dışındaki tüm uzuvlarına maksimum koruma sağlamış. Yandan araç çarpmalarında tüm uzuvlara maksimum koruma sağlayan Suzuki SX44, sabit bariyer çarpmalarında ise göğüs kafesi ve bel bölgesi dışında tüm uzuvlara maksimum koruma sağlamıştır. Arkadan çarpmalarda da boyun bölgesine sağladığı maksimum koruma ile Suzuki SX44 Euroncap çarpışma testlerinden 5 yıldız almayı başardı.

Teknik Özellik

Motor:1.6 DDIS 
Motor Hacmi:1598 cc 
Silindir Adedi:4 
Maksimum Güç:120 Bg 3750 d/d 
Maksimum Tork: 320 Nm 1750 d/d 
Performans  
 0-100 km/s Hızlanma13 s
 Maksimum Hız:175 km/s
   
Frenler  
 Ön:Hava Kanallı Disk
 Arka:Disk
   
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi  
 Şehir İçi:5,7 lt
 Şehir Dışı:4 lt
 Karma:4,6 lt
 Test:5 lt
 CO2 Emisyonu120gr/km
Boyutlar  
 Uzunluk:4330 mm
 Genişlik:1765 mm
 Yükseklik:1575 mm
 Dingil Mesafesi:2600 mm
 Bagaj Hacmi:430 lt
 Yakıt Depo Kapasitesi:47 lt
 Boş Ağırlık:1305 kg
 Lastik Boyutu:205/50 R 17







































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder