Haberler

27 Ekim 2013 Pazar

Borusan Otomotiv Motorsport Türkiye Pist Şampiyonasına 5 Otomobille Katılıyor

Türkiye Pist Şampiyonası’nın 5. ayak yarışları 
26-27 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park pistinde koşulacak.
Süper Grup ve Takımlar Şampiyonası’nda liderliğini sürdüren
 Borusan Otomotiv Motorsport yarışta Maxi Grup’ta 3,
Süper Grup’ta 2 olmak üzere toplam 5 aracıyla katılacak.

Türkiye Pist Şampiyonası’nın sezonun tamamlanmasına 2 yarış kala Takımlar Şampiyonası’nda ve Süper Grup Pilotlar Şampiyonası’nda liderliğini sürdüren Borusan Otomotiv Motorsport, İstanbul Park Pisti’nde düzenlenecek 5’inci ayakta toplam 5 aracıyla Türkiye Şampiyonalarında bugüne kadarki en kalabalık kadrosu ile katılacak. Önceki 4 yarışta Süper Grup’ta şampiyonluğun en büyük adayı son 2 yılın Türkiye Pist Süper Grup şampiyonu Kaan Gürgenç ve Levent Kocabıyık, Maxi Grup’ta ise İzmir ve İzmit Pistleri’nde BMW M3 ile pist rekorlarını kıran Can Artam’la direksiyon başına geçen takım bu kez 3  BMW M3 ve 2 BMW 320 Si aracıyla pistlerde boy gösterecek.

Yeni M3’lerin direksiyonunda kim olacak?
Şampiyonanın başından bu yana Süper Grup’ta yarışan Kaan Gürgenç ve Levent Kocabıyık 5’inci ayakta da podyumun ilk iki basamağı için ter dökecek. Can Artam ise yine BMW M3’ün direksiyon başına geçerek takımına değerli puanlar kazandırmak için çaba sarfedecek.
Bu yarışta diğer BMW M3’lerin pilotları ise 4 kez Türkiye Şampiyonu olan ve 2013 ETCC Slovakya yarışını 3. bitirerek Avrupa’da podyum gören sayılı Türk pilotlarının arasındaki önemli yerini alan BOM pilotu Aytaç Biter ve BOM’un 2103 sezonunda Endurance programına dahil olan tecrübeli pilot Selçuk Salargil olacak.

Takım menajeri Tolga Özakıncı ‘’ 2013 sezonu bizim için çok yoğun geçiyor. ETCC, Formula BMW, Endurance Serisi ve TPŞ olmak üzere 4 farklı seriyi takip ederek özellikle uluslararası yarışlarda bir anlamda kendi sınırlarımızı zorluyoruz. Ancak bu sezon TPŞ’sının bazı yarışlarının İstanbulpark pistinde yapılmasının ve pistin bir Türk işletmeye geçmesinin önemli bir gelişme olmasına inandığımız için takım olarak yarışa yoğun bir sporcu kadrosu ile katılarak bir anlamda destek vermek istedik’’ dedi.         
Intercity İstanbul Park Pist Yarışı, 26 Ekim Cumartesi günü 10.00-11.00 saatleri arasında serbest antrenmanlar ile başlayacak organizasyonun ilk gününde, maxi ve super grup sıralama turlarının ardından; saat 15.00’da Maxi Grup 15.50’de de Super Grup’un 10’ar turluk ilk yarışları koşulacak.

Pazar günü Saat 13.40’da Super Grup ikinci yarışı, 14.20’de 1600 ve Dizel grup 8 turluk yarışı, 15.00’de de Maxi Grup ikinci yarışı koşulacak. 15.40’taki ödül töreni ile son bulacak Türkiye Pist Şampiyonası ikinci gününde ayrıca; saat 11.00 ve 15.30’da iki seans olarak özel pist aktiviteleri gerçekleştirilecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder